سید اسحاق موسوی کیان، مستندساز و خبرنگار از ساخت دو فیلم کوتاه ۱۰۰ ثانیهای درباره فلسطین خبر داد.
به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، زهرا بالاور – سید اسحاق موسوی کیان، مستندساز و خبرنگار، از ساخت دو فیلم کوتاه ۱۰۰ ثانیهای با عنوانهای «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» و «فراق» خبر داد. این دو اثر با محوریت شهدای غزه و نمایش لحظات دیدهنشده رنج مردم فلسطین تولید شدهاند.
بنابر روایت باشگاه خبرنگاران جوان، موسوی کیان درباره ایده اولیه ساخت این آثار گفت: «با آغاز جنایات بیرحمانه رژیم صهیونیستی، هر روز شاهد تصاویری دلخراش از مظلومیت مردم فلسطین بودم. این تصاویر باعث شد در ذهنم لحظاتی را تصور کنم که دوربینها نتوانستهاند ثبت کنند. مثلاً پدری که تکههای پیکر فرزند شهیدش را جمع میکند، در آن لحظات چه احساس و خاطراتی را مرور میکند؟»
او افزود: «با دیدن هر تصویر به اتفاقاتی فکر میکردم که شاید هیچ وقت کادر دوربین خبرنگاران آنها را ضبط نکرده و یا حتی در آن لحظه نتوانسته این کار را انجام دهد. لذا هر تصویر تلخ، دو زاویه دارد: یکی آنچه رسانهها مخابره میکنند و دیگری لحظاتی که دور از چشم دوربینها اتفاق میافتد. همین تأمل باعث شد تا ایده ساخت دو فیلم کوتاه شکل بگیرد.»
ساخت «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» در نیشابور
موسوی کیان با اشاره به مراحل تولیدی «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» و «فراق» بیان کرد: توجه و فکر کردن به همین لحظات، که کمتر از رسانهها دیده شده است باعث شد ایده دو اثر «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» و «فراق» در ذهنم شکل بگیرد، پیش تولید این ۲ اثر از ۲ ماه قبل آغاز و بعد از تکمیل فیلمنامه به مرحله تولید رسید و بنا داریم با توجه به تمدید جشنواره فیلم ۱۰۰ ثانیهای تا پایان فرودین ماه سال ۱۴۰۴ تدوین فیلم کوتاه «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» که در مرحله پایانی است تمام و برای جشنواره فیلم ۱۰۰ ثانیهای ارسال کنیم.
وی گفت: «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» به معنای عمر او تنها یک روز بود، روایتی کوتاه از فعالیت یک فرد است که در غسالخانه مسئولیت برش زدن کفنها را برعهده دارد و با برش هر کفن خطی روی دیوار میکشد که به مرور این دیوار پر از خط شده و در نهایت برش کفنی کوچک که برای شهیدی یک روزه است قلب او را به درد میآورد.
کارگردان «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» ضمن اشاره به جزئیات ضبط این اثر بیان کرد: برای ضبط اثر «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» پیدا کردن لوکیشن حدود ۲ روز طول کشید که در نهایت یکی از ساختمانهای مخروبه راه آهن شهرستان نیشابور استان خراسان رضوی را انتخاب کردیم، این مکان در یکی از روستاهای اطراف این شهر واقع شده است و بعد از بازسازی محیط و نصب دکور ضبط را با تیمی ۱۵ نفره آغاز کردیم، این اثر اکنون در مراحل پایانی تدوین قرار دارد. همچنین مسئولیت تدوین پروژه «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» را آقای محمدحامد نوروزی و تصویربرداری را آقای فرید اصغریان برعهده داشتند.
«فراق»؛ روایتی از پدر و دختر در دل غزه
وی در خصوص فیلم ۱۰۰ ثانیهای «فراق» اظهار کرد: فیلمنامه اثر کوتاه «فراق» تمام شده است، از ابتدا قصد داشتیم این اثر را هم به جشنواره ۱۰۰ برسانیم، اما با توجه به اینکه به چندین لوکیشن برای ضبط نیاز داشتیم انتخاب آن زمان زیادی از ما گرفت و تازه به مرحله فیلمبرداری رسیدهایم.
موسوی کیان ضمن اشاره به موضوع فیلمکوتاه «فراق» گفت: این فیلم در مورد پدری غزهای است که در منزل خود دخترش را در آغوش گرفته و با صدای هر موشک احساس میکند زمان جدایی رسیده است و در این لحظه به یاد خاطراتی که با دخترش داشته است میافتد. بنا دارم بعد از اتمام «فراق»، این سبک از قصهها را ادامه دهم و یک مجموعه آثار مشابه تولید کنم تا زوایای کمتر دیده شده مظلومیت مردم فلسطین را بیشتر به تصویر بکشم.