دانشمندان و کارشناسان بهداشت معتقدند لباسهای قدیمی و دست دوم حاوی عوامل بیماریزا هستند و پوشیدن آنها سلامتتان را به خطر میاندازند. برای استفاده از این محصولات باید آنها را با دقت ضدعفونی کرد.
نادیا زکالوند: خرید لباس دست دوم -که در ایران با نام تاناکورا معروفاند- نهتنها با محیطزیست سازگارست و در استفاده از مواد اولیه برای تولید پوشاک میکاهد، بلکه موجب صرفهجویی در هزینههای افراد هم میشود.
اما متخصصان بهداشت و سلامت به خریدارانی که از طرفدارهای ثابتقدم لباسهای دست دوم هستند، هشدار داده و میگویند این لباسها منبعی از انواع میکروبها هستند.
بنابه گفته دکتر «پریمرُز فریستون»، استاد ارشد میکروبیولوژی بالینی دانشگاه لستر انگلستان، در چند سال اخیر تقاضای خرید لباسهای دست دوم افزایش یافته است. بسیاری از مصرفکنندگان، خرید لباسهای دست دوم را روشی عالی برای سازگاری با محیطزیست و تنوع بخشیدن به کمد لباسشان میدانند.
این استاد دانشگاه ادامه میدهد، اما لباس دست دوم، مخزن انواع میکروبهاست و فرد را در خطر بیماریهای عفونی قرار میدهد.
پوست بهطور طبیعی حاوی میلیونها باکتری، بهنام میکروبیوم، است و وقتی لباس میپوشیم این موجودات روی لباسها قرار میگیرند. درضمن علاوهبر باکتریها، قارچ و ویروس هم وجود دارد که سراسر لباسها را میپوشانند.
میکروبیومهای هر فرد معمولا برای خود او بیضرر است، اما ممکن است برای فرد دیگری مضر باشد. بههمین دلیل لباسهای دست دوم ناقلهایی کاملا شناختهشده از عوامل بیماریزا، بهویژه بیماریهای پوستی، هستند.
روشهای ضدعفونی لباسهای دست دوم
دکتر فریستون توصیه میکند، پیش از استفاده از لباسهای دست دوم، حتما آنها را ضدعفونی کنید. برای این کار باید لباسها را در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد بشویید تا تمام میکروبها و عوامل بیماریزا از بین بروند.
اگر هم امکان شستشوی لباسها را با دمای بالا ندارید، آنها را با مواد ضدعفونیکننده مخصوص لباس، میکروبزدایی کنید.
درضمن هرگز این لباسها را موقع ضدعفونی کردن، همراه با لباسهای دیگر خود در ماشین لباسشویی نیندازید. ابتدا آنها را کاملا تمیز و عاری از هر نوع عامل عفونی و بیماریزا کرده، سپس با لباسهای دیگرتان قاطی کنید.
منبع:
ladbible
۲۳۳۲۳۳