عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خارج کردن مجوز تاسیس داروخانه از دست داروسازان، داروخانه ها را به سمت ورشکستگی برده است، گفت: با این شرایط وقتی شخصی پول زیادی دارد اگر ۶ ماه هم فروش نداشته باشد، مشکلی برایش ایجاد نمیشود اما جوانی که با تخصص لازم، داروخانه ای تاسیس کرده است، اگر مدتی فروش نداشته باشد، ورشکست می شود.
به گزارش خبرآنلاین،بابک رضازاده در رابطه با اجرای طرح “دارویار” بیان داشت: ما طرح های خوبی را در مجلس تصویب کردیم اما مساله اصلی نحوه اجرای این طرح ها است در حالی که متاسفانه بعد از گذشت مدتی، اجرای درست این طرح را رها کردیم در حالی که طرح دارویار بازار دارو را از دست عده ای رانتخوار خارج کرده بود.
سالانه به یک میلیون لیتر پلاسما در کشور نیاز داریم
شفقنا در خبری نوشت:وی افزود: اگر خودمان وارد کننده مواد اولیه دارو باشیم و یا علم آن را وارد کشور کنیم، می توانیم به راحتی داروی مورد نیاز کشور را تامین کنیم؛ به عنوان نمونه سالها بود تولید پلاسما در کشور متوقف شده بود در حالی که ۲۰ سال پیش تولید می شد و در حال حاضر هم سالانه به یک میلیون لیتر پلاسما در کشور نیاز داریم.
تولید انسولین شوخی بردار نیست
آقای رضازاده با اشاره به عملکرد سازمان غذا و دارو در تولید برخی از داروها، گفت: این سازمان در تولید بعضی از داروها مثل انسولین کوتاهی کرده است درحالی که مردم برای درمان به این دارو نیاز دارند نه زیبایی!؛ بنابراین نیاز به این دارو در کشور شوخی بردار نیست. این سازمان بعضا در جواب انتقادات می گوید که شرکت ها تولید آن را متوقف کرده اند . اما سوال من این است که آیا در دنیا فقط یک شرکت تولید انسولین را بر عهده دارد؟ بخش زیاد انسولین کشور از طریق واردات تامین می شود و ما تولید داخلی کمی داریم؛ لذا مردم در بعضی از شهرهای کوچک مردم برای تهیه یک انسولین به شهرهای بزرگ تر سفر می کنند!.
مردم بیشتر خواهان نسخه خارجی داروهای شیمی درمانی هستند
وی همچنین در خصوص بازار داروهای شیمی درمانی، گفت: هنوز در حوزه داروهای شیمی درمانی خصوصا نسخه خارجی آن کمبود داریم؛ درحالی که مردم بیشتر نسخه خارجی را به دلیل تاثیر بیشتری که دارند خواهان هستند؛ البته مشکل ما تحریم های خارجی نیست بلکه مشکل در مدیریت بازار دارو است.
بسیاری از داروخانه ها در حال ورشکستگی هستند
آقای رضازاده در ادامه این مصاحبه در رابطه با وضعیت مشکلات مالی داروخانهها، گفت: بسیاری از داروخانه ها در حال ورشکستگی هستند و یکی از دلایل این وضع اقدام اشتباه دولت بود که مجوز تاسیس داروخانه را به افرادی غیر از داروسازان هم داد. با این شرایط وقتی شخصی پول زیادی دارد اگر ۶ ماه هم فروش نداشته باشد، مشکلی برایش ایجاد نمیشود اما جوانی که با تخصص لازم، داروخانه ای تاسیس کرده اگر مدتی فروش نداشته باشد، ورشکست می شود.
مجوز تاسیس داروخانه فقط باید به داروسازها داده شود
وی افزود: لذا مجوز تاسیس داروخانه فقط باید به داروسازها داده شود که این کار را در کمیسیون آغاز کرده و در صورت تصویب قانون مجوز تاسیس داروخانه فقط به متخصصین این حوزه داده خواهد شد.
۲۳۳۲۱۷