زیردریاییهای کلاس Astute نیروی دریایی بریتانیا یکی از پیشرفتهترین و تواناترین کشتیهای جنگی زیر آب بوده که امروزه در حال خدمت هستند. این زیردریاییها با پیشرفتهترین موشکها و حسگرها به حساسترین میادین جنگی میآید.
امیرمسعود عابدین_ زیردریاییهای کلاس Astute از جمله قدرتمندترین زیردریاییهای در حال خدمت هستند. این زیردریاییهای هستهای مجهز به موشکهای کروز تاماهاوک، اژدرهای سنگین وزن Spearfish و حسگرهای پیشرو در جهان بوده و میتوانند مخفیانه عمل کنند. این زیردریایی میتواند کره زمین را دور بزند و در همین حال، اکسیژن و آب آشامیدنی خود را تولید کند. فقط نیروی دریایی ایالاتمتحده میتواند با این کشتیهای جنگی زیر آب مقابله کند.
کلاس Astute در فوریه ۱۹۸۶، زمانی که وزارت دفاع (MOD) مطالعاتی را با هدف تعیین قابلیتها و الزامات جایگزینی زیردریاییهای کلاس سوئیفتسور و ترافالگار آغاز کرد، به میدان آمد.
هزینه ساخت هر یک از این زیردریاییها ۱.۶ میلیارد پوند گزارش شده است، که البته قابلیتهای ارائه شده برای آن اساساً گرانقیمت هستند. قایقهای کلاس Astute تقریباً ۹۷ متر (۳۱۸ فوت) طول دارند و حدوداً ۱۰۰ خدمه با ظرفیت کلی ۱۰۹ نفر دارد.
این زیردریایی با بسیاری از فناوریهای مختلف عرضه شده است. برای مثال فناوری ویدیویی به خدمه این امکان را میدهد تا فضاهای اطراف خود را اسکن کرده و یک نمای ۳۶۰ درجه برای مقابله با هرگونه تهدید احتمالی دریافت کنند.
علاوه بر این، برخلاف سایر زیردریاییهای هستهای، کلاس Astute برای استفاده از کاشیهای ضد آکوستیک پیشرفته ساخته شده است. بدنههای این زیردریایی دارای بیش از ۳۹ هزار کاشی صوتی است که به زیردریاییها اجازه میدهد تقریباً بیصدا در آب حرکت کنند.
زیردریاییهای تهاجمی Astute از یک راکتور رولزرویس PWR۲ (Core H) نیرو میگیرند و مجهز به پیشرانه جت پمپ هستند، همان راکتوری که برای زیردریاییهای کلاس ونگارد نیروی دریایی بریتانیا توسعه داده شد.
این راکتور هستهای خاص که عمری ۲۵ ساله دارد، برای بازیافت هوا و آب نیز استفاده میشود. این راکتور از نظر تئوری استقامت نامحدودی را برای زیردریایی فراهم میکند و میتواند کره زمین را بدون قرار گرفتن در سطح زمین دور بزند.
زیردریاییهای کلاس Astute دارای انباری برای ۳۸ سلاح هستند و معمولاً ترکیبی از اژدرهای سنگین Spearfish و موشکهای کروز Tomahawk Block IV را حمل میکنند که دومی میتواند هدف را در فاصله چند متری تا برد ۱۶۰۰ کیلومتر مورد اصابت قرار دهد. این موشکها همچنین میتوانند دوباره به سمت یک هدف جدید در میانه پرواز هدایت شوند و میتوانند تصاویری از میدان جنگ را به زیرگروه اصلی خود ارسال کنند.
سیستم مدیریت مبارزه هوشمند (ACMS) برای دریافت دادهها از سونارها (دستگاه ردیاب زیردریایی است که طرز کار آن استفاده از انتشار امواج صوتی است) و دیگر حسگرها و با استفاده از پردازش دادهها و نمایش الگوریتمهای پیشرفته توسعه یافته است.
منبع: nationalinterest
۲۲۷۳۲۲