مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: بیش از ۸۷۵ مورد مثبت ابتلا به تب دنگی از ابتدای امسال تا ۱۰ آذر ماه در کشور تشخیص داده شده است.
به گزارش خبرآنلاین،تب دنگی بیماری دارای علائم آنفولانزا است که توسط پشه آئدس به انسان منتقل میشود، پشه آئدس معمولا در طول روز به خصوص حوالی طلوع آفتاب و غروب فعال است، بنابراین در این زمانها بیشترین احتمال گزیدگی و ابتلا به تب دنگی وجود دارد.
برنا در خبری نوشت:اگر در اطراف خانه، محله یا محل کار و تحصیل، اشیاء و جاهایی وجود دارد که شامل آب است یا آب باران در آن جمع میشود، خطر بیشتری شما را تهدید میکند، زیرا پشه آئدس در آب تولید مثل میکند و حتی در جایی که آب خیلی کمی وجود دارد نیز میتواند تخمگذاری کند، برای مثال در سطل، تایرهای استفاده شده خودرو، چالههای آب یا حتی در درب بطریها.
اگر فردی مبتلا به تب دنگی شود، ویروس در هفته اول ابتلا، در خون وی خواهد بود.
هم اکنون بر اساس آخرین آمار مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابتلا به تب دنگی در کشور، از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا تاریخ ۱۰ آذر ماه بالغ بر ۸۷۵ مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است. از میان این بیماران، ۶۷۷ بیمار مبتلا به تب دنگی بدون سابقه سفر به خارج از کشور هستند که ۱۱ مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و ۶۶۶ مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان مبتلا شدهاند و انتقال محلی محسوب میشوند.
۶ مورد از مبتلایان با سابقه سفر به چابهار (انتقال محلی) در سایر استانهای کشور شناسایی و این بیماران در شهرستانهای شهرکرد، مشگین شهر، اصفهان و ایرانشهر تشخیص داده شدهاند.
همچنین از اول سال جاری تاکنون سه مورد چیکونگونیا گزارش شده است که هر سه مورد سابقه سفر به خارج از کشور داشته و در شهرستان چابهار تشخیص داده شده اند.
در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و پشه آئدس آلبوپیکتوس در استانهای گیلان، مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان و قزوین صید شده است.
233217